Heilo bistod Ferd Eiendom i kjøpet av HH1

hh1-1.jpg
hh1-2.jpg

Ferd har kjøpt Hieronymus Heyerdahls gate 1 i Oslo sentrum.

Eiendommen ligger rett ved siden av Rådhuset og har vært eid av fondet CBRE Global Investors siden høsten 2016. Nå har fondet solgt eiendommen videre til Ferd Eiendom. Ifølge Finansavisen har investeringsselskapet betalt godt over 1 milliard kroner for CBD-eiendommen.

– Eiere av så sentralt beliggende CBD-eiendommer har ofte evighetsperspektiv på eierskapet, men Hieronymus Heyerdahls gate 1, også kalt HH1, har vært eiet av et globalt fond siden 2016. Transaksjonen er gjort «off market» og partene har hatt tett dialog over lengre tid, sier Stian Levi Andresen i Ferd Eiendom.

 Heilo Eiendom var rådgiver for Ferd Eiendom i kjøpet av eiendommen. Ro Sommernes var juridisk rådgiver, mens Harboe var økonomisk rådgiver for kjøper. CBRE Capital Markets og BAHR var selgers rådgivere.

Ifølge Ferd har flere av dagens leietakere reforhandlet og forlenget sine leieavtaler, men det vil også være noe ledig areal i de tre øverste etasjene ved overtakelsen den 30. september. Nå vil Ferd rehabilitere de arealene til topp moderne standard før de skal leies ut. Det settes også i gang et arbeid for å revitalisere bygulvet.

 – Eiendommen ligger innenfor bilfritt sentrum mot et unikt byrom som gir mulighet for å skape aktivitet og et innhold til glede for leietakerne, naboene og tilreisende.

Med åpningen av det nye nasjonalmuseet, som er ventet å tiltrekke seg ca. 1 million besøkende i året, ligger forholdene til rette for å lykkes med spennende konsepter på gateplan, fortsetter Stian Levi Andresen.

/ Artikkelen er hentet fra Estatenyheter.no

Previous
Previous

Heilo kjenner kontormarkedet i Oslo sentrum